top of page
Optiek Bosteels

Optiek Bosteels

Sinds 1968 dé speciaalzaak voor zicht en gehoor!

optiek Bosteels

Contactlenzen

Wij zijn gespecialiseerd in het aanpassen van contactlenzen.
Wenst u de mogelijkheden te weten voor uw ogen?
Wij maken graag een afspraak om uw ogen te controleren op correctie, kromming en alle andere factoren die nodig zijn om de meest geschikte lens voor u te bepalen.

Onderhoud en vervanging

De meeste problemen bij het dragen van lenzen komen voort uit een slecht onderhoud of laattijdige vervanging van de lenzen.
Een regelmatige controle van uw ogen is ook steeds noodzakelijk om tijdig in te grijpen zodat u zonder problemen lenzen kan blijven dragen.

  • Onderhoud

Het dagelijks verversen van uw lensvloeistof is niet voldoende om uw lenzen te onderhouden, tenzij u producten gebruikt op basis van waterstofperoxide.
De meeste mensen gebruiken echter een zachter product waar een dagelijkse manuele reiniging noodzakelijk is.

  • Vervanging

Contactlenzen dienen vervangen te worden voordat u begint te "voelen" dat het tijd is.
Als uw lenzen goed aangepast zijn, reageren uw ogen niet tegen de lenzen maar tegen vervuiling op de lenzen. Als uw ogen last hebben van de lenzen zal er steeds vlugger vervuiling optreden waardoor het comfort meer en meer afneemt.
Een maand lens dient dus zeker niet langer als een maand gedragen te worden, een dag lens niet langer als 1 dag!

Ilens online bestellen

De lenzen en producten kunnen zowel bij U thuis als bij ons geleverd worden. Verander niet zomaar van lenstype of correctie! Elke lens is anders van bouw en materiaal. Deze moeten steeds aangepast en gecontroleerd worden door een contactlensspecialist! Ook elk onderhoudsproduct heeft andere reinigings- en/of comforteigenschappen!

Sferische contactlenzen

De meest gangbare correcties. Hier kan je ervan uitgaan dat uw oog de vorm van een ronde bol heeft (zoals een voetbal) en dus in alle richtingen dezelfde kromming heeft.

Torische contactlenzen

In tegenstelling tot de sferische contactlenzen zal uw oog hier eerder een elyptische vorm hebben (zoals een rugbybal). Dit houdt in dat er 2 correcties in de lens verwerkt zitten om het bestaande astigmatisme te corrigeren.

Progressieve - Bifocale contactlenzen

Indien je niet enkel voor ver, maar daar bovenop ook een correctie nodig hebt om te lezen kan je progressieve contactlenzen dragen.
De bouw van progressieve contactlenzen is compleet anders t.o.v progressieve glazen, omdat je niet door verschillende plaatsen in de lens kan kijken.
Er zijn verschillende mogelijkheden in progressieve contactlenzen waardoor je (indien 1 soort geen voldoening geeft) steeds andere lenzen kan testen die eventueel een beter resultaat geven.

De motivatie is hier een heel grote factor in het wennen aan de lenzen, de aanpassing neemt doorgaans ook meer tijd in beslag.

Nachtlenzen

Of orthokeratologie.
Is een veilig alternatief voor laserbehandeling. Het resultaat is namelijk volledig omkeerbaar.
Het aanpassen van nacht lenzen is een specialiteit waarvoor extra opleidingen nodig zijn.

Wij zijn met 2 aanpassers die nacht lenzen mogen/kunnen aanpassen.

Nacht lenzen zijn harde lenzen die tijdens het slapen de kromming van de cornea aanpassen zodat u geen nood meer hebt aan lenzen en/of bril gedurende dag.
Behandelbare correcties: Van -0.50 tot -6.00

Voor wie zijn nacht lenzen geschikt?

  • Sporters: Geen lens of bril geeft een complete vrijheid.

  • Kinderen: Als ouder hoef je je geen zorgen te maken overdag, de lenzen op- en afzetten en het onderhoud gebeurd volledig thuis. Daar bovenop houden nacht lenzen ook de vooruitgang in myopie nog meer tegen in vergelijking met gewone contactlenzen.

  • Iedereen die het comfort wil om overdag zonder lens of bril door het leven te gaan. Droogte door het dragen van lenzen is volledig verdwenen.

bottom of page